Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 13 de gener del 2013

Mai no tornarem a inventar una cosa tan útil


Portada de The Economist, gener 2013 
Malgrat que és una obvietat (“Mai no inventarem una cosa tan útil com pensar”), vull considerar aquesta portada com un signe d’esperança. Els gurus de l’economia comencen a reflexionar −notícia!− i, per tant, n’hi ha que es plantegen recuperar aquesta eina humana tan útil que havien deixat de banda.

Molts economistes crítics, cal dir-ho, ja fa força temps que alerten del fracàs de les polítiques econòmiques d’austeritat que ens duen a un cul-de-sac i a la misèria col·lectiva. Però, fins ara, els gurus “investits pels mercats” s'han encaparrat a mantenir el rumb de dret cap a “can Pistraus”, intuint −deien− que aviat germinarien uns brotets verds... Misèria!

Senyors, la humanitat som molts, i amb quatre brotets verds no anem enlloc ni en tenim per a ningú. Ah! També sabem que uns quants de vostés tenen sempre la taula ben parada i gaudeixen i es cruspeixen tot el que a nosaltres se'ns nega. 
  
Ara, la terra −allò que en diem el teixit econòmic i productiu− s’ha tornat erma. És evident que aquests falsos gurus han errat, o bé ens han mentit, i n’hauran de respondre. Així que cal tornar a abonar i regar aviat perquè hi torni a haver un jardí, un parc públic de benestar per a tothom. 

Crec que ha quedat prou clar que el jardí és de tots i n'hem de tenir cura. Si bé l'hem de repensar i fer-hi alguns retocs, no ens l'hem deixar prendre per gurus de cap mena... La política ha de manar sempre sobre l'economia! Tot i que ha de ser "econòmica".

Xavaller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada