Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 20 de febrer del 2012

Unnim per a Bankia?

Una entitat bancària com és Bankia, que fins ara ha rebut uns 4.500 milions d’euros de l’Estat −és a dir dels contribuents− i que els experts preveuen que en necessitarà més perquè arrossega un passiu massa gran, pot entrar legítimament a una subhasta per comprar-ne una altra com ara Unnim?, que també ha necessitat els diners públics del FROB.
Bankia, com tota la resta de les entitats que han estat finançades amb diners públics, no hauria de tenir com a objectiu principal i únic el seu sanejament?, per tal de tornar com més aviat millor aquests préstecs. A més, segons les seves xifres, aquesta entitat ha obtingut l’any 2011 un benefici net de 309 milions d’euros.
D’altra banda, si una entitat que ha estat subvencionada per l’Estat, perquè necessitava urgentment liquiditat, pot participar en aquestes subhastes i assumir encara més pèrdues o passiu, això no vulnera clarament la lliure competència? Fins ara aquesta operació no seria possible. Però el govern actual del PP està preparant una llei a mida a fi que ho sigui. Això sí que és política econòmica! O potser és economia política?
Amb el deute que hem de pidolar i pagar caríssim als mercats financers també estem finançant les operacions estratègiques de la banca espanyola. O potser d’un sector d’aquesta. Perquè, segons sembla, uns obtenen un tracte més favorable que d’altres per part de l’administració central.
Cal saber, però, que el FROB s’ha de finançar i que, per llei, es pot endeutar fins a tres vegades la seva dotació pressupostària. Tot i que el ministre d’economia en pot autoritzar l’endeutament fins a un màxim de sis vegades la dotació.
És a dir, deute i més deute... I qui l’ha de pagar? Què està passant!

Xavaller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada