Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Qui ens mana?

Si gairebé la totalitat dels economistes i experts pensen que, en una ‘economia de mercat’, l’assignació de recursos és socialment desitjable i necessària des del punt de vista econòmic, com pot ser que des del BCE i les institucions de la UE s’imposi la recepta de l’austeritat per damunt de qualsevol altra consideració? 
Què ha canviat? Que les economies de la zona euro entrin en recessió ja no és cap problema? Per què els recursos públics s’assignen preferentment a les entitats financeres? Per què els reben en unes condicions avantatjoses ─fins i tot diria que òptimes─, i gairebé sense contrapartides ni obligacions? Per què les empreses innovadores i el talent tenen tantes dificultats per obtenir crèdit? 
L'economista Paul Krugman.
Potser té tota la raó Paul Krugman quan diu que “l’objectiu que es persegueix amb l’austeritat és el d’aprofitar la crisi i no pas el de resoldre-la”.  
Aleshores, si ens preguntem “Qui hi guanya?” potser tindrem la resposta de per a qui s’estan fent les polítiques econòmiques que preconitza la UE, i també sabrem per a qui treballen els partits polítics majoritaris i qui ens/els mana. 
“Qui hi guanya?”

 http://youtu.be/cby2vsK8O6k

Xàbius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada