Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 27 de gener del 2012

La mirada de Teo

Ja no podrem veure la pel•li en què Teo Angelopoulos treballava. El director de La mirada d’Ulisses va morir mentre rumiava i cercava exteriors, plans i enquadraments per al seu darrer projecte, que havia de tractar amb mirada crítica la situació que suporta avui dia una Grècia maltractada i deprimida... 
Per les informacions que anem tenint, sembla que els serveis d’urgències a Atenes no van funcionar com caldria (?). Quan Teo anava a creuar una avinguda va ser envestit per una moto a gran velocitat conduïda, segons sembla, per un policia fora de servei. 
Després d'estar més de tres quarts d’hora a terra amb danys al cap i una hemorràgia interna, i dels problemes soferts per dues ambulàncies del servei públic, que no van poder auxiliar-lo ni dur-lo  a l'hospital, finalment va ser evacuat per una ambulància privada que el va dur a un hospital privat. Ja era massa tard.
Potser amb tot això hi tingui a veure les retallades en salut imposades pel govern de l’exbanquer Lukàs Papadimos? No hem de permetre que es continuï mantenint el discurs pervers que les retallades en SALUT o en EDUCACIÓ no afecten els serveis que rebem en aquestes àrees.
L’actual primer ministre grec, el gestor que ara aplica les retallades titllades d'ajustos, ha estat governador del Banc de Grècia des de l’any 1994 fins el 2002 i, més tard, vicepresident de Banc Central Europeu fins el 2010. Per tant, no és aliè a les polítiques que s’aplicaven durant aquell període, oi?
Malgrat tot, la mirada crítica i compromesa d'en Teo perdurarà en moltes d’altres, i ben segur que amb narratives diferents.  La seva mort, malauradament, n’ha estat objecte i un reflex...

xavaller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada