Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 2 de maig del 2012

Eufemisme o cinisme

El proper dijous dia 3 és el Dia Internacional per la Llibertat de Prensa. Però som molts els que estem de dol per la pèrdua de llibertat d'expressió als mitjans públics que els governs, que diuen representar-nos, s'esforcen darrerament a dur a terme sense miraments.
A les televisions estatals el model que prospera és el de 'teleespe' (abans TeleMadrid). El govern central del PP ha decidit convertir TVE en TVPEPE, nomenant l'afí Santiago Gonzalez (Cope, el Mundo, RNE, etc.) nou director de TVE.
A Catalunya, el govern de la Retallalitat (abans la Generalitat, un terme més ampli) ha decidit seguir la mateixa línia i defenestrar la Mònica Terribas, a qui ara li atribueixen injustament una gestió nefasta del mitjà públic i malbaratament de recursos. (Alerta!, que diria en Monegal. Els retallaires fan servir sempre aquesta cantarella per poder seguir amb les tisores...) I ves per on, l'escollit per substituir la Terribas, l'Eugeni Sallent, prové del Grup Godó. S`han d'agrair els serveis prestats i anar tendint ponts... Ja tenim TVPravda (abans TV3). És a dir, la que abans era la Nostra ara és la Seva.
Definitivanent, els nostres governs creuen que no ens convé una informació veraç i lliure. Com deia aquell, per què? Doncs senzillament perquè és lliure, i sempre s'aproparà més a la realitat i menys a l'opinió o el parer que volen inculcar-nos.

Xavaller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada